Airbnb-d meenutava lahenduse pakkumine ei vasta praegu kindlasti nõudlusele. Mareike Geiling, organisatsiooni üks loojatest, rääkis CNBC-le, et varjupaigataotlejaid on Saksamaal üle 10 000 ning majutuspakkumisi tunduvalt vähem. Ulualust ei anta ka koheselt, sellele eelneb nii majutajate kui pagulaste uurimine ja küsitlemine, millega märgitakse üles taust, vanus, päritoluriik ja suhtluskeeled. Geilingi sõnul on kõige olulisem aga majutaja ja taotleja eelnev kohtumine.

Geiling märkis, et majutajate arv oli suurim möödunud aasta septembris, ent on tõenäoliselt Pariisi ja Kölni rünnakute tõttu palju langenud. Majutuskohti registreeritakse süsteemi praeguse seisuga 50 kuni 80 kuus.

Refugees Welcome majutus kestab vähemalt kuus kuud. Valitsuse toetust taotlevad varjupaigasaajad vajavad aga 12 kuu pikkust majutust. Majutaja üürikulusid rahastatakse mitmel moel: sõprade-tuttavate abiga, valitsuse toetusest või Refugeer Welcome doonori kaudu. Tühje kortereid vastu ei võeta, sest organisatsiooni eesmärgiks on anda nii kohalikele kui pagulastele koos elamise kogemus.