Kiirnuudlipakkidega on võimalik vangide omavahelises äris osta teisi kaupu ja teenuseid, nagu näiteks pesupesemine, samuti kasutatakse kiirnuudleid sigaretipakkide aseme panustena vangide omavahelistes kihlvedudes ja hasartmängudes.

Asi pole sugugi selles, et vangid oleks hakanud tervislikumalt elama ja vähem suitsetama. Uuringu läbiviija, Arizona ülikooli sotsioloogiadoktorandi Michael Gibson-Lighti sõnul on kiirnuudlite valuutana kasutuselevõtu peapõhjus ülalpidamiskulude kärbete tõttu halvenenud toit USA vanglates.

"Vangid pole rahul ei toidu kvaliteedi ega portsjonite suurusega, nii et nad on pidanud aina rohkem kiirnuudlitele toetuma," rääkis Gibson-Light Ameerika sotsioloogide assotsiatsiooni pressiteate vahendusel. "Kuna kiirnuudlid on odavad, kaloririkkad ja maitsvad, on neist saanud nii väärtuslikud, et neid vahetatakse teiste kaupade vastu."

"Valuutaühik ei ole asi, mis muutuks tihti või kergesti, isegi vanglate varimajanduses; selliseks muutuseks peab andma põhjuse tõsine probleem või šokk," ütles teadlane. "Sigarette kasutati rahana vanglates juba Ameerika kodusõja ajal, varemgi. Fakt, et see praktika on muutunud, võib potentsiaalselt kaasa tuua tõsiseid tagajärgi."