1. Šokolaad on nahale halb

Alustuseks üks hea uudis neile, kellele šokolaad väga maitseb: levinud arusaam sellest, nagu oleks šokolaad nahale halb, on tegelikult müüt. Tegemist on valearusaamaga, mis pärineb 1969. aastal ilmunud USA terviseassotsiatsiooni ajakirjast, ent mis on sellest alates teadlaste poolt kummutatud. Tegelikult pole ühtki uuringut, mis tõestaks, nagu oleks šokolaadi söömine süüdi nahaprobleemide tekkimises.

2. Looduslik suhkur on parem kui töödeldud suhkur

Tervisebatoonides kasutatud mesi ei ole tegelikult parem kui maisisiirupis olev suhkur. Suhkur tegutseb meie kehas täpselt ühtmoodi, olenemata sellest, kas see on looduslik või mitte.

3. Suhkur on sama sõltuvusttekitav kui heroiin

Kindlasti olete meediast lugenud või näinud sotsiaalmeedias ringlemas pilte ja lugusid sellest, kuidas suhkrust võib samamoodi sõltuvusse jääda, nagu tugevatest narkootikumidest. Teated sellest, nagu mõjuks suhkur ajule samamoodi, nagu näiteks heroiin, ei ole tegelikult veel teaduslikult tõestatud, kuna tegelikult puudub teadlastel igasugune aimdus selle kohta, kuidas sõltuvus ajupildil välja näeb.

4. Toit "imab alkoholi endasse" ja ei lase meil kiiresti purju jääda

Ilmselt olete pidudel kuulnud mitmetel kordadel väidet "ma söön alkoholi kõrvale hästi palju, siis ei jää ma purju". Ehkki toit aeglustab alkoholi jõudmist vereringesse, ei peata see antud protsessi täielikult. See võib küll aidata pohmelli leevendada, ent purju jääd ikka samamoodi.

5. Juuksed ja küüned kasvavad edasi ka pärast surma

Kui inimene sureb, tõmbuvad kõik koed kokku ning keha hakkab lagunema. Kokkutõmbumise illusiooni tulemusel tundubki, nagu kasvaks inimese küüned, juuksed ja muud karvad edasi ka pärast surma.

6. Näts jääb su kehasse ringlema aastateks pärast allaneelamist

Mõtle sellele natuke ja siis saad aru, et see ei ole just eriti loogiline väide. Kas teised vintsked toidud jäävad su kehasse ringlema? Kus see näts täpsemalt kehas paikneks? Ribide vahel? Näts võib kehasse jääda vaid siis, kui sööd esemeid, mis söögiks ei kõlba - näiteks legoklotse - ja näts kleepub nende külge.

šokolaad

7. Šokolaad on afrodisiaakum

Ameerika Ühendriikides terviseuuringuid läbi viiv Mayo Clinic tegi uuringu, mille tulemusel ei ole šokolaad ega teised seni afrodisiaakumiteks nimetatavad toidud positiivse mõjuga meie seksuaalsusele. See on kõik ikka inimestes endis kinni.

8. "Viie sekundi reegel"

"Viie sekundi reegel", mille järgi võib toidu pärast põrandale kukkumist ära süüa, kui suudad selle viie sekundi jooksul pärast kukkumist üles tõsta, ei ole kindlasti hügieeniline. Toit võib bakteritega nakatuda millisekundite jooksul ning ajafaktor antud juhul ei loe.

9. Enne ujumist söömine tekitab krampe

Keegi ei ole veel uppunud sel põhjusel, et sõi umbes tund enne ujumist võileiba. Täis kõhuga ujumine on küll ilmselgetel põhjustel ebamugav, ent selgitus, mille järgi põhjustab söömine häireid vereringes, mistõttu tekivad krambid, on puhas umbluu.

10. Gluteenivaba toitumine on inimestele tervislikum

Gluteenitalumatuse korral on mõistlik antud ainest loobuda, et mitte kannatada ebamugavuste all, ent neil, kel gluteeni söömisest otseseid vaevuseid ei teki, pole põhjust valget nisu oma toidulaualt välja jätta.