"On lausa uskumatu, et Eesti suurima lihatööstuse juht kodanik Soorm ajab sellist asjatundmatut või sihilikult süüdistavat juttu jahimeeste aadressil, nagu kasvataksid jahimehed teiste kulul endale metsseakarja, vaatamata SAKi juba kaks aastat kestnud laastamistööle meie metsades ja kohati ka koduseakasvatustes.

Tegelikult on jahimees muudetud riigi pärisorjaks, lihunikuks. Nimelt möödunud aastal pani riik jahimeestele hiigelülesande küttida 29 600 siga. Tegelikult kütiti vaatamata SAKi laastamistööle 32 000 looma!

Kogu see tapatalg käis jahimeeste enda kulu ja kirjadega. Suuremad lihatööstused langetasid juba eelmisel aastal kokkuostuhindu naeruväärsele tasemele. Korralikku liha ei olnud võimalik kuhugi realiseerida isegi näruste sentide eest. Tihti tuli enda või sõbra vanad autoklaavid välja tuua, et püüda päästa, mis päästa veel andis.

Ükski jahiselts ei teinud mingeid piiranguid sigade küttimisele. Vastupidi: lube jagati tasuta kõigile kellel oli vähegi tahtmist ja "toru seinal".

Tänaseks on seis selline, et kohe-kohe saab Eesti mandriosa seavabaks. Ja imet ei juhtunud: katk suundus Saaremaale. Tõenäoliselt kulub aastaid, enne kui siga jälle meie metsades normaalselt küttida saab, olgu ta siis väike- või suuruluk.

Kui Soome talumeeste firmal läheb viletsalt siis otsitagu põhjuseid mujalt. Jahimees saab aga oma heateo eest karistatud, nagu vanasõna ütlebki."