Kui Subway töötaja käest küsiti, milliseid toite peaks võileivaketi menüüst tellides kindlasti vältima, ütles anonüümne töötaja, et kastmes kana võiks pigem letile jätta.

"Vältige teriyaki kastmes kana! Kana säilivusajaks peetakse üldiselt kaht päeva, mil sellel lubatakse letis olla," sõnas ta. "Teriyaki ja Chipotle kastmetes kana istub meie võileivaletis kuni neli päeva, mille jooksul omandab see juba halva lõhna," rääkis Subway töötaja.

Kana asemel soovitas ta valida looma- või sealiha, kusjuures loomaliha pidi tihti olema kõige värskem variant.

Subway Eesti: kõik võileiva koostisosad on värsked ning müügil vaid piiratud aja

Subway Eesti esindaja Henry Oro sõnul ei vasta foorumikeskkonnas Reddit avaldatud info absoluutselt tõele. “Eestlaste eelistatuim Subway võileivalisand on kana – sh teriyaki kana, mida müüakse päevas üle 300 korra.

Meie kõik võileivatooted on värsked ja kehtivad ning kõiki lisandeid ja kastmeid säilitatakse maksimaalselt kaks päeva. Seejuures valmistame värskeid kastmetes lihatooteid igapäevaselt, sest nende läbimüük on suur ning need ei saagi jääda letti seisma,” rõhutas Oro.

Subway Eesti esindaja sõnul tarbivad eestlased pigem kanaliha kui sea- või loomaliha lisandiga võileibasid, mistõttu valmistatakse nende võileivapoodides ka enam kanalihatooteid ja väiksemas koguses teisi lihatooteid, et tagada nende säilivusaeg ja läbimüük ühe kuni kahe päeva jooksul. Oro tõi esile, et Subway poodides müügil olevad tooted seisavad külmletis kindlasti lühemat aega kui toiduained koduses külmkaps või näiteks jaekaupluste valmislettides.

Oro kinnitas, et kõik Eesti Subway tooted arvestavad Euroopa Liidus ja Eestis kehtestatud säilitamistingimusi, olles värsked.