Dropbox kahtlustas lekke toimumist juba käesoleva aasta 31. juulil, ent selle tegelik ulatus sai selgeks alles hiljem. Eile kinnitas Dropbox, et lekkinud on 68 miljonit salasõna, kirjutab International Business Times.

Et teada saada, kas sinu konto on üks neist, mille andmed häkkeritel olemas on, on kõige otstarbekam kasutada Austraalia küberturvalisuse spetsialisti Troy Hunti loodud lehekülge Have I Been Pwned, kuhu enda meiliaadressi või kasutajanime sisestades on võimalik näha, kas häkkeritel on su salasõna olemas.

Antud leheküljel on olemas 130 "häkitud" veebilehe andmed, nii et lisaks meilikontole saad kontrollida ka mitmeid teisi kontosid, kaasaarvatud Dropboxi oma.

Olenemata sellest, kas su konto kuulub häkitute hulka, soovitab Dropbox muuta enda salasõna ja sisselogimisdetailid, et leket ka tulevikus ei juhtuks.

Dropbox ei ole esimene internetis tegutsev ettevõte, mis on pidanud rinda pistma häkkeritega. Viimastel aastatel on meedias kõmu tekitanud ka mitmete teiste populaarsete lehekülgede - LinkedIn-i, MySpace'i ja Yahoo - kontode andmete lekkimisjuhud.