Seniajani on teadlased olnud üsna ühel nõul selle osas, millised on inimese baasmaitsemeeled. Neid peaks olema viis: soolane, magus, mõru, hapu ja umami.

Osa teadlastest usub aga, et nende viie kõrval saab välja tuua ka veel kuuenda maitsemeele, mis selgitaks seda, miks meid isutab pitsa, pasta ja teiste komplekssüsivesikute järele.

Professor Juyun Lim viis Oregoni ülikoolis läbi katse, kus 22 osalejale anti erinevaid komplekssüsivesikuid, mis olid kõik vedelas olekus. Osalejatel paluti nende maitset hinnata.

Professor Limi sõnul iseloomustasid osalejad maitset kui "tärkliselist". Asiaadid ütlesid, et see meenutab neile riisi ja lääne toidukultuurist pärinevad inimesed kirjeldasid seda kui saia- või pastalaadset. See tunduvat kui "jahu söömine".

Lim lisas, et kuna tärklis ei lagune suus nii kiiresti, kui näiteks suhkrud, vaid me tunneme selle maitset pikemalt, on see ka põhjus, miks kuues maitsemeel on süüdi meie isudes saia ja pitsa järele.

Suhkur maitseb küll hästi, kuid seda vaid lühiajaliselt. Kui inimestel on valik, kas süüa šokolaadi või saia, siis valiksid nad suurema tõenäosusega suuremas koguses söömiseks saia.

Nii et kui vajad põhjust, miks õhtusöögiks pitsat süüa, võid selles süüdistada bioloogiat.