Delfile kirjutas lugeja, kelle sõnul on Vändras pärast laupäeval toimunud äikest sada majapidamist Telia ühendustest lõigatud. Tema sõnul on lubatud klientidele olukord taastada alles neljapäevaks ja reedeks, seni on antud kodud ilma televisiooni ja internetiühenduseta.

"Vändra piirkonnas on tõepoolest olukord, kus eelmisel nädalavahetusel sai suur hulk kliente äikesest mõjutatud," ütles Telia meediasuhete juht Raigo Neudorf. Tema sõnul oli selliseid kliente algselt tõepoolest enam kui sada, aga praeguseks on paljude klientide mure juba lahendatud. Esialgne mure lahendati juba pühapäevaks, kui kontrolliti Telia jaamade korrasolekut, kinnitas ta.

Neudorfi sõnul seisneb järelejäänud klientide mure kas nende liinis, mis ühendab majapidamist jaamaga või kohalikus seadmes ehk ruuteris.

"Enamik kliente, kelle juurde oleme viimasel kolmel päeval jõudnud, on pidanud oma ruuteri välja vahetama, kuna see on äikese tõttu kahjustada saanud," ütles ta.

"Kuna kliendirikete arv oli Vändra kandis suur, suunasime sellesse piirkonda sel nädalal tehnikute näol lisaressurssi. Kuna peame rikete tuvastamiseks külastama igat klienti eraldi, kulub sellele ka tavapärasest enam aega. Hetkel töötame selle nimel, et kliendid saaksid oma ühendused püsti esimesel võimalusel. Samas võib kõigi klientide rikete kõrvaldamine aega võtta reedeni," sõnas Neudorf.