Tegu on majaga, mis on poolvalmis olekus seisnud juba ligi kümnendi ning kus on mõned puruks pillutud aknad ja uksed ees, aga majas puuduvad näiteks käsipuud ja rõdupiirded, kirjutab Saarte Hääl.

Ehitis asub kooli, lasteaia ja kaupluse vahetus läheduses ning seal käivad koos lapsed ja noored vanuses 5–25, kes panevad koolist poppi, suitsetavad ning lõhuvad ja turnivad.

Aste külavanem Andres Ramst sõnas, et on korduvalt käinud maja pärast vallas rääkimas, et midagi ette võetaks, ent seni ei ole midagi tehtud ning ta ei tea, mille taga asi seisab.

“Kui vald selle ise ära ostaks ja sinna sotsiaalkorterid ehitaks, oleks sellest ka mingit kasu: Aste bussiliiklus linnaga on ju super, poed olemas ja piirkond vaba,” ütles külavanem.

Lääne-Saare valla järelevalvespetsialist Katrin Hämelainen ütles, et Lääne-Saare valla ametnikud tegelevad aktiivselt valla territooriumil asuvate kolemajade kaardistamisega ning seega on ka kõnealune maja taas tähelepanu alla sattunud, probleemidest ollakse teadlikud ning vald on juba omanikule ettekirjutisi teinud, ent paraku on need kirjad tagasi tulnud.