Ehkki on tõestatud, et gluteenivaba dieet ei ole tegelikult valdava osa rahva jaoks otseselt kasulikum kui tavadieet, usub suur hulk inimestest, et teraviljadest loobumine teeb nende toidulaua tervislikumaks, kirjutab NBC News.

2009. aastast 2014. aastani toimunud uuringu tööd juhtinud Dr Hyunseok Kim ütles, et need inimesed, kes arvavad, et neil on gluteenitalumatus, peaksid antud fakti üle kontrollima, kuna lihtsalt niisama gluteenivaba dieedi pidamine ei too endaga kaasa tervislikumat toidulauda. Ka ei ole gluteenivaba toitumine kalorivaesem kui tavadieet.

Dr Kimi juhtimisel läbiviidud uuringus koguti kokku üle 20 000 inimese andmed ning leiti, et kui gluteenitalumatuse all kannatas 0,7 protsenti inimestest, siis gluteenivaba dieeti peab 1,08 protsenti uuringus osalenud inimestest. Kusjuures tähele tuleb panna, et uuring lõppes 2014. aastal, mis tähendab, et gluteenivaba elustiil ei olnud jõudnud enda trendikuse tipuni veel tõusta.

Dr Kimi sõnul peitub põhjus, miks inimesed viimasel ajal massiivselt gluteenist loobuvad, selles, et antud trendist räägitakse järjest enam ja inimestele tundub, et see on tervislikum valik.