Kopenhaageni ülikooli teadlaste läbiviidud uuringust selgus, et juustu söömine on hea meie südamele, kirjutab The Independent.

Uuringus osales 139 täiskasvanut, kes võtsid osa 12-nädalasest juustusöömise katsest. Üks kolmandik grupist sõi 80 grammi tavalist kõrge rasvasisaldusega juustu, teine kolmandik sõi 80 grammi madala rasvasisaldusega juustu. Kolmas grupp sõi juustu asemel 90-grammise portsjoni moosisaia.

Teadlaste üllatuseks ei olnud sel grupil, kes sõi iga päev kõrge rasvasisaldusega juustu, võimalik täheldada mingeid muutuseid nende kolesteroolitasemes, vööümbermõõdus või vererõhus. Vastupidi - nende tervisenäitajad olid hoopis paranenud.

Kõrge rasvasisaldusega juustu söönud inimeste "hea" kolesterooli tase tõusis antud perioodi jooksul, mis tähendab teadlaste sõnul, et neil inimestel on parem vastupanuvõime südamehaiguste ja ainevahetushäirete suhtes.