Laupäeval kogunes Tallinnasse Estonia teatrisse 335 valijameest, kellele oli rahvas usaldanud riigipea valimise, kuid paraku ei tulnud nad sellega toime.

Saal sai renditud, tikuvõileivad tellitud ning kõige selle eest tuleb ka arve maksta.

Kuigi ürituse korraldamise eest vastutanud vabariigi valimiskomisjoni (VVK) kinnitusel kulude kokkulugemine alles käib, on jõutud praeguseks hetkeks järelduseni, et valimiskogu läks maksma ligikaudu 13 000 eurot.

Suuremad kulud olid Estonia Kontserdisaali rent, milleks kulus 4000 eurot ja kontserdimajja wifi tekitamine, mis maksis 4400 eurot.

Kõik ülejäänud kulud (kohvi, tee ja küpsised; lisaruumide rent Estonia teatrilt, helitehnika rent, lilleseaded) jäävad kokku suurusjärku 4500 eurot.

Valimiskogu tähendas ka valimiskomisjoni töötajate jaoks kohustust puhkepäeval tööle tulla, kuid VVK pressiesindaja Kristi Kirsbergi sõnul neile selle eest lisapalka ei maksta, vaid pakutakse puhkepäeva.

Ilmselt pole võimalik viimase sendini kokku arvutada, et kui palju kulus kõikidel valijameestel Tallinnasse tulekule ja mõnel juhul ehk ka ööbimisele, Estonia ümbruses avaliku korra tagamisele ning muudele kaudsematele asjadele.

Ja antud juhul ongi tunduvalt olulisem see, mis oli valijameeste töö tulemus. Parafraseerides tuntud maksekaardi reklaami: valimiskogu maksis palju maksis, ent rahva ootuste petmine – priceless!