Vastavalt tegevusloa taotlusele plaanib Tuleva 2017. aastal käivitada kaks pensionifondi, mis investeerivad passiivselt indeksifondidesse. See on Eestis uudne, aga maailmas kiiresti populaarsust koguv investeerimisstrateegia, mis tagab juhtivate analüüsikeskuste hinnangul parima tootluse just pikaajalistele investoritele.

Tuleva juhatuse liikme Tõnu Peki sõnul erineb Tuleva pensionifondivalitseja kõigist Eestis täna tegutsevatest fondivalitsejatest kahel olulisel viisil.

“Esiteks, Tuleva omanikud on needsamad inimesed, kelle pensionivara teenib tulu Tuleva pensionifondides - igal Tuleva liikmel on õigus kaasa rääkida strateegilistes otsustes ja osaleda kasumi jagamises. Teiseks, teeme ainult selliseid kulutusi, mis loovad investoritele väärtust,” selgitas Pekk. “Näiteks ebaproportsionaalselt kõrged kulutused turundusele investoritele väärtust ei loo.”

Tulundusühistu Tuleva nõukogu otsustas täna ka täiendada algkapitali panustamise tingimusi. Jätkuvalt on võimalus Tuleva algkapitali panustada esimesel 3000 liikmel, aga täiendava tingimusena ainult juhul, kui nad on liikmeavalduse esitanud ja liikmetasu maksnud hiljemalt 31. oktoobriks.

Lisatud tähtaeg võimaldab Tuleva liikmete huvides jõuda kiiremini pensionifondide käivitamiseni.

“Võimalus koos asutajatega algkapitali panustada on sisuliselt preemia nendele, kes aitavad esimeste seas liikmeks astudes Tuleva idee teoks teha ja teevad sellega teene nii endale kui ka teistele Eesti pensionikogujatele,” ütles Tulundusühistu Tuleva nõukogu esimees Indrek Kasela. Tema sõnul on Tuleva liikmeks astumine Eestis esimene ja ainus võimalus saada oma pensionifondi omanikuks. “Kuna 1900 inimest on juba liikmeks astunud ja ligi 900 inimest ka oma kapitalipanuse üle kandnud, oli mõistlik seada selge tähtaeg.”

Tuleva asutasid 22 inimest, kes polnud rahul Eestis tegutsevate pensionifondide madalate tootluste ja kõrgete teenustasudega. Nad kutsuvad endaga ühinema inimesi, kes tahavad koos asutajatega paigutada raha Tuleva liikmete endi loodavates pensionifondides. Tuleva on tänaseks Eesti suurimas ühisrahastuskampaanias kogunud 1,915 miljonit eurot algkapitali.