TS Laevad teatas kell 16.05, et parvlaev Regula väljus Rohuküla sadamast ning asus teele Heltermaa poole. "Kapten otsustab selle, kas ilmaolud lubavad Heltermaalt väljuda, vahetult enne järgmise reisi algust kell 17:30. Rohukülast said kõik autod laevale, Heltermaal on ootamas 5 autot."

Kell 14.50 edastati info, et Hiiumaa liinil seiskub laevaliiklus peagi täielikult - merevesi on taas langenud alla kriitilise taseme ning tuul on niivôrd tugevnenud, et ka parvlaev Harilaid ei saa sõita. TS Liinid palub reisijatel võimalusel sadamasse ootama mitte tulla.

Piletid saab tagastada lehel www.praamid.ee Abiks reisijale -> Pileti muutmine ja tagastamine. Ilmaolude tõttu ära jäänud reiside puhul tagastustasu ei võeta.

Laevade kaptenid teevad jooksvalt otsuseid selle kohta, kas ilm lubab liinile minna või mitte. Niipea, kui laevaliiklus on võimalik, kohe ka laevaliiklus taastub. Operatiivset infot saab jälgida praamid.ee kodulehel ja Facebookis.

Kell 15:15 teatas TS Laevad enda veebilehel, et tuul tugevneb ja seega suureneb oht, et Saaremaa liinil jääb seisma parvlaev Ionas. "Kapten sõidab nii kaua, kui tuul vähegi lubab. Reisijaid teenindab edasi parvlaev Hiiumaa."

Ilmateenistus lubab Väinamerele kuni 22 m/s puhuvat kirdetuult, mistõttu hoiatas TS Laevad hommikul, et saarte ja mandri vahelises praamiliikluses esineda reiside tühistamist ja pikki ootejärjekordi.

Ennelõunast kuni kell 14.30 väljunud reisini püsis praamiliiklus graafikus, kuid ilmaolud halvenevad. "Ilmaolud on kehvad ja merevee tase on taas keeranud langusele. Seega on oht, et järgmised reisid ei toimu taas plaanipäraselt. Palume võimaluse korral reisi edasi lükata," teatas TS Laevad hommikul.

Hommikul Väinamerel kuni 12 m/s puhunud kirdetuul lubas parvlaev Regulal ja St Olal graafikujärgselt väljuda.

Hea lugeja, anna teada, kuidas keerulised ilmastikutingimused ja kaasnevad probleemid laevaliiklusega sinu plaane mõjutavad - kirjuta sellest kasulik@delfi.ee.