Augustis eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 1 miljardi euro väärtuses ning imporditi Eestisse 1,1 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 80 miljonit eurot, 28 miljonit eurot vähem kui mullu samal ajal.

Augustis olid kaupade ekspordi peamised sihtriigid Rootsi (17% Eesti koguekspordist), Soome (16%) ja Läti (10%).

Eksport kasvas enim Mehhikosse, Soome ja Saksamaale (vastavalt 33 miljonit, 19 miljonit ja 14 miljonit eurot). Mehhikosse eksporditi mulluse augustiga võrreldes enam elektriseadmeid, Soome mehaanilisi masinaid, optikaseadmeid, puitu ja puittooteid ning Saksamaale elektriseadmeid ja mitmesuguseid tööstustooteid. Enim kahanes eksport Hollandisse.

Kaupadest eksporditi enim elektriseadmeid, mitmesuguseid tööstustooteid, puitu ja puittooteid ning mineraalseid tooteid. Väljaveo suurenemist mõjutas märkimisväärselt elektriseadmete (sh kommunikatsiooniseadmed), mitmesuguste tööstustoodete (sh kokkupandavad puitehitised) ning transpordivahendite (sh sõiduautod) eksport. Vähenes mehaaniliste masinate eksport.

Eesti päritolu kaupade osatähtsus moodustas augustis 71% kogu ekspordist. Enim mõjutas ekspordi kasvu Eesti päritolu kaupade väljavedu, mis suurenes 14%, samas välispäritolu kaupade taasväljavedu kasvas 7%.

Eesti päritolu kaupade ekspordi kasvu võrreldes möödunud aasta augustiga mõjutas enim elektriseadmete, mitmesuguste tööstustoodete, mineraalsete toodete ning metalli ja metalltoodete väljaveo suurenemine. Enim kahanes Eesti päritolu põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport.

Riikide lõikes kasvas enim Eesti päritolu toodete väljavedu Mehhikosse, Soome ja Saksamaale.

Augustis imporditi kõige enam kaupu Soomest (13% Eesti koguimpordist), Saksamaalt (11%) ja Leedust (10%).

Kõige rohkem kasvas import Venemaalt, Saksamaalt ja Hiinast. Eelmise aasta augustiga võrreldes veeti Venemaalt rohkem sisse mineraalseid tooteid, Saksamaalt transpordivahendeid ja Hiinast elektriseadmeid. Kõige enam kahanes import Poolast.

Kaupadest imporditi Eestisse enim elektriseadmeid, põllumajandussaaduseid ja toidukaupu, mehaanilisi masinaid, transpordivahendeid ning mineraalseid tooteid. Enim mõjutas impordi kasvu transpordivahendite, põllumajandussaaduste ja toidukaupade ning tekstiili ja tekstiiltoodete sisseveo suurenemine. Enim kahanes mineraalsete toodete sissevedu.

Augustis olid ekspordihinnad eelmise aasta tasemel, kuid impordihinnad langesid aastaga 3% võrra.

Võrreldes juuliga kasvas augustis eksport 15% ja import 5%.