Rain Lõhmus, Livonia Partnersi kaasasutaja ja osanik: "Kaubandus on Eestis oluline majandusharu, mille osakaal sisemajanduse kogutoodangus pidevalt kasvab. Ainulaadse kontseptsiooniga Hortes on edukas ja kasumlik jaekaubandusettevõte. Asume koos Hortese töötajate ja kogenud juhtkonnaga äri laiendama."

Hortese investeering on fondile Livonia Partners Fund I järjekorras teine. Selle fondi strateegia on investeerida Baltikumi kasvavatesse ja hästi juhitud keskmise suurusega ettevõtetesse. Esimene investeering tehti käesoleva aasta veebruaris, kui fond ostis höövelmaterjali, valmissaunasid ja termopuitu tootva Eesti ettevõtte Ha Serv.

Hortes, mille 2004. aastal asutas Trigon Capital AS koos Soome investoritega, on suurim aia- ja kodukaupade keskus Eestis. Hortese käesoleva aasta 30. juunil lõppenud majandusaasta käive oli 4,884 miljonit eurot ja puhaskasum 586 000 eurot. Ettevõte annab tööd 32 inimesele.

Kristian Kalgan, Hortese juht alates 2007. aastast: "Hortes on elustiilikeskus enda elukeskkonda väärtustavale inimestele. Soovime oma klientidele pakkuda parimaid lahendusi kodu ja aia kujundamiseks. Seetõttu pöörame erilist tähelepanu eelkõige laiale tootevalikule, inspireerivale ostukeskkonnale ja heale teenindusele. Meie aia-, kodu- ja lemmikloomakaupade kontseptsioon on end tõestanud ja Hortes on laienemiseks valmis. Livonia Partnersi investeeringud ja oskusteave aitavad meil meie äri kiiremini kasvatada."

Livonia omandab 100 protsenti ettevõttest, ütleb ettevõte kaasasutaja ja omanik Kristīne Bērziņa. "Plaanime avada teise kaupluse Tallinna piirkonnas esimesel võimalusel ja seejärel kaalume laienemist lähiriikidesse. Kahtlemata on tegu ühe Eesti unikaalseima jaemüügikontseptsiooniga."

Tehing jõustub peale konkurentsiameti heakskiitu.