1. Vaata oma praegused rehvid üle

Kontrolli oma rehvide mustri sügavust. Rehvid kaotavad oma nakkevõime ja kuluvad siledaks, kui nendega pikalt sõita. Liiga siledad rehvid võivad osutuda ohtlikuks nii sinu kui kaassõitjate jaoks.

Selle asemel, et raha kokku hoida ja loota, et praegused rehvid saavad enne seaduse poolt sätestatud rehvivahetuse aega teedel sõitmisega hakkama, vaata aknast välja ja hinda käesolevat olukorda kriitiliselt. Kas sügiskülmadega teele tekkinud libe kiht on su praeguste rehvide jaoks jõukohane väljakutse?

2. Otsi üles eelmise aasta talverehvid

Kontrolli ka oma talverehvide mustri sügavust. Tavaliselt saad ühe jooksu rehvidega sõita kolm või neli talve, olenevalt sellest, kui tihti ning pikalt sõidad. Nagu kõik teised rehvid, kuluvad ka talverehvid, ning siledaks kulunud rehvide puhul võiks juba praegu hakata mõtlema uute soetamisele.

3. Kontrolli rõhku

Külma ilma lähenedes väheneb rehvides olev rõhk umbes ühe psi võrra kuue kraadi õhutemperatuuri kohta. Seega on soovitatav rehvide rõhku kontrollida vähemalt kord kuus, et õhutemperatuuri langemine rehvides rõhu langemist kaasa ei tooks. Ära unusta ka varurehvi rõhku testida!