Käesoleva aasta "Ühiskond lähivaates" uuringust tuli välja, et keskmiselt kulub OECD riikidel laste kasvatamisele umbes 15 protsenti sissetulekutest, kirjutab The Independent.

Ühendkuningriigis lastele kulutatud sissetuleku osa oli võrreldes ülejäänud 30 arenenud riigi andmetega kõige suurem: 33,8 protsenti. Sellele järgnesid Uus-Meremaa 29 protsendiga, Iirimaa 27,4 protsendiga ka Ameerika Ühendriigid 25,6 protsendiga.

Eestis kulub lapse kasvatamisele kahe vanemaga pere puhul 5 protsenti sissetulekutest, ühe vanemaga peredes 10,2 protsenti sissetulekust. See tähendab, et Eestis on lapse kasvatamine võrreldes teiste OECD riikidega oluliselt vähem kulukam.

OECD aruandest tuli veel välja, et riikides, kus toetused ja vanemapalga süsteem oli halvasti arenenud, oli probleem ebavõrdsusega naiste ja meeste tööhõive vahel.

Samuti tuli uuringust välja, et pea kõigis analüüsitud riikides olid üksikvanemad üsna kriitilises olukorras, kuna lapse kasvatamine on ühe vanemaga peredes sageli liiga kulukas.

Graafik: The Independent