1. Veini joomine

Kas oled üks neist inimestest, kes naudib enne magamaminekut klaasikest (või kaht) veini? Kui jah, siis mõtle uuesti. Alkohol võib küll aidata sul kiiremini uinuda, ent selle tõttu on sul ühtlasi raskem sügavasse unne vajuda ning kokkuvõttes on unekvaliteet halvem.

2. Korralikud hilisõhtused piduroad

Kui sulle meeldib suurem osa päevasest toidukogusest õhtul sisse süüa, võid sellega oma unetervisele suure karuteene teha. Toidu seedimine nõuab palju energiat ja su keha teeb ületunde, et seda suurt kogust ära seedida. Selle tulemusel on sul suure tõenäosusega ka raskem uinuda.

3. Proteiinipulbrid

Loe enne proteiinipulbri manustamist selle etiketti. Vahetult enne magamaminekut joodud proteiinijook võib raskendada su uinumist, kui sinna on lisatud vitamiine ja mineraale. Eriti raskeks teevad olukorra lisatud B-vitamiinid.

4. Kohv ja kofeiin pärast kella 12 päeval

Kui jood liiga palju kofeiini liiga hilisel kellaajal, võid sellega oluliselt saboteerida oma und. Kofeiinil on väga pikk toime ning see võib su keha energiarežiimi mõjutada kuni 12 tundi. Selle tõttu ole pärast lõunat joodud kofeiiniga ettevaatlik.

5. Šokolaad ja tee

Nagu eelmises punktis mainitud, häirib kofeiin oluliselt und. Mida tuleb silmas pidada, on see, et kofeiini ei leidu vaid kohvis - seda saab ka šokolaadist ja teatud teesortidest. Siinkohal on võti toodete etikettide lugemine.

6. Vesi

Kui tunned õhtuti suuremat janu ning hoiad ka öökapil klaasikest vett, et vajadusel enda keha veega toita, peaksid pilgu hoopis enda päevastele veetarbimisharjumustele suunama. Õhtul joodud vesi sunnib öösel tualeti ja voodi vahel jalutuskäike ette võtma. Seda saad vältida, kui jood päeval vajaliku veekoguse täis.