1. Autod

Edukad inimesed ei osta autot kunagi täishinnaga. Jõukad inimesed teavad, et kõik siin elus on läbiräägitav ja läbirääkimiste võti on selles, et tuleb leida miski, mis huvitab müüjat rohkem kui raha. Sageli on müüjale lõpphinnast olulisem kvootide täitmine, mis tähendab seda, et kui läbirääkimistel trumpe enda käes hoiad, võid saada auto oluliselt odavama hinnaga puhtalt selle pärast, et müüja saaks tehingu ära teha.

2. Jaekaubad

Jõukatele inimestele meeldib küll luksuspoodides šoppamas käia, ent tegelikult ostavad nad butiikidest harva. Uudisteportaal Millionaire Corner viis 1200 jõuka inimese seas läbi küsitluse, kus uuris, kus nad tavaliselt poodlemas käivad. Vastustest selgus, et rikaste inimeste lemmikpoed on hoopis Home Depot, Target ja Costco, mis on USAs tuntud kui odavpoodide ketid. Kolmandik vastajatest tunnistas, et käib tihti ka kohalikus säästupoes Walmartis. Samuti tunnistasid vastajad, et kautavad tihti sooduskuponge, et väljaminekute pealt veelgi enam kokku hoida.

3. Reisimine

Mida rikkam oled, seda vähem teatud asjade peale raha kulutad. Näiteks krediitkaardiga on võimalik saada transpordile ja reisimisele erinevaid sooduspakkumisi ja koguda lennumiile. Kasuks tuleb ka see, kui kasutada reisimisel kliendikaarte ja soodusklubide kaarte, millega on sageli võimalik võita suurte summade ulatuses boonuseid.

4. Kinnisvara

Kui tavainimesed kulutavad enamasti tehingusummast umbes 6 protsenti komisjonitasu kinnisvaramaakleritele, maksavad jõukad inimesed neile oluliselt vähem, eriti kui tegu on müügitehingutega. Nagu autoostu puhul, on ka siin oluline pidada hinna osas läbirääkimisi: pea meeles, et kõik maaklerid ja agendid võidavad kõige enam tehingu enda, mitte lõppsumma pealt.

5. Kõrgharidus

Kõik teavad, et välismaal õppimine on kallis, eriti kui vaadata üle ookeani asuvaid kõrgkoole. Õppemaks on miski, mille pealt jõukad inimesed sageli kokku hoiavad, kuna erinevaid võimalusi uurides on sageli võimalik leida mitmeid stipendiumivõimalusi ja soodustusi.