"Minul on selline kogemus, et pole tehnikat kunagi saanud Amazonist tellida. Asi ei ole akudes, vaid minu meelest kogu tehnikas ja seda vähemalt mitu aastat," kirjutab Ervin.

Sarnaselt Erviniga on ka Kalle proovinud korduvalt Amazonist kaupa tellida, ent tulutult: "Mida sealt üldse on võimalik Eestisse tellida?! põrutab ta.

Ka Kasulikuga ühendust võtnud Lembo kogemus on kõike muud kui positiivne. "Tegin ka just sellise jama läbi. Proovisin tellida drooni kahest erinevast internetipoest, korra Hobbikingist ja teine kord Gearbesti lehelt," selgitab ta.

"Hobbiking ei lasknud maksetki teha, sest ilmus kiri, et saadetis sisaldab ohtlikke osi, mis saab olla ainult liitiumpolümeeraku. Gearbest lasi makse teha ja siis 4-5 päeva hiljem tuli kiri, et drooni ei ole võimalik saata, kuna sisaldab ohtlikke osi," kirjutab Lembo.

"Minul ei ole õnnestunud sealt teatud teraapiaotstarbelisi mängusid tellida. Aga siis, kui olen tellida saanud, olen teenusega rahule jäänud," arvab Ester.

"Asi ei ole akudes, kirjutab Sven. "Ma olen Amazoni poodidest ikka tellinud asju, aga viimasel ajal on nad tarne Eestisse (ja paljudesse Euroopa riikidesse) pannud kinni ka teistele minule vajalikele asjadele: kaablid, elektroonilised üleminekud, lauajalad, igasugu metallist jupid jne."

Sveni sõnul ei ole asi seadusandluses või Eesti Postis, kuna teistest Ühendkuningriigi poodidest saab samu asju Eestisse tellida. Ta toob näite korrast, mil soovis Briti Amazonist üht toodet Eestisse tellida, ent ei saanud seda teha. "Asi oli olemas sama firma poes Ebays ning sealt sai tellida Eestisse," räägib ta.

Rea soovis Amazonist tellida kõrvaklappe ja mobiiltelefoni hoidjat, mis käiks jooksmise ajal ümber käe, ning pidi samuti tunnistama, et neid ei tarnita Eestisse. "Arvasin, et see puudutab vaid konkreetseid tooteid, aga selle artikli põhjal tunudub, et asi on laialdasem," ütleb ta.