Kui veel 2013. aasta aastaaruandes oli OÜ Ermamaa ainus juhatuse liige ja osanik Evelin Ilves, siis 2014. aastal see muutus, kirjutab ERR Uudised.

Ettevõtte 2014. ja 2015. aasta aastaaruannetes figureerib ainsa juhatuse liikmena juba Mai Piirmets - avalikkusele tundmatu, ent president Toomas Hendrik Ilvesele ametialaselt lähedal seisev isik. Nimelt töötas ta 1999. aasta oktoobrist 2013. aasta 27. märtsini presidendi kantselei raamatupidamisosakonna juhatajana.

Paralleelselt presidendi kantseleiga alustas Piirmets 2012. aasta 30. novembrist raamatupidamisteenuse osutamisega presidendi kokku kutsutud koostöö kogule, kus teeb seda siiani OÜ Arekto alt. Piirmetsa sõnul sai ta pakkumise koostöö kogusse tööle minna Olari Koppelilt, kes oli selle organisatsiooni toonane juht ja kellega koos ta oli pikalt presidendi kantseleis koos töötanud. Koppel töötas presidendi kantseleis Ilvese nõunikuna, nüüdseks on temast saanud õiguskantsleri kantselei direktor.

OÜ Ermamaa ainuosanik oli Evelin Ilves kuni 2014. aastani. Alates 2015. aastast läks osalus Toomas Hendrik Ilvese kätte, kuid ettevõtet juhib alates 2014. aastast varem presidendi ametialaseid raamatupidamisdokumente korraldanud Mai Piirmets, kes teeb seda ettevõtte ainsa juhatuse liikmena siiani.

"Ettepaneku tegi Toomas Hendrik Ilves ja kuna olin presidendi kantselei pearaamatupidaja kohalt läinud juba pensionile, oli mul võimalik see pakkumine vastu võtta. Leppisime kokku, et tegelen OÜ Ermamaaga kuni Toomas Hendrik Ilvese presidendiaja lõpuni," põhjendas Piirmets ERR-ile saadetud vastuses.