Ryanair nõuab nüüd reisijailt lisatasu internetis tehtud check-in-i eest, mis on tehtud neli ja enam päeva enne reisi algust. Check-in-i tasu maksab 6 eurot reisija kohta, ent trahvisumma neile, kel pole võimalik enne lennujaama saabumist check-in-i teha ja pardakaarti välja printida, on uskumatud 45 eurot inimese kohta.

Uus lisatasu on koormaks neile peredele, kes on harjunud, et nädalasele puhkusele minnes saavad nad nädal aega enne reisi algust teha ära check-in-i nii väljuvale kui saabuvale lennule ja juba varakult pardakaardid välja printida. Nimelt lubas vana süsteem reisijail veel nädal aega enne reisi algust tasuta check-in-i teha.

Lisatasu kehtib nii värskelt ostetud reisidele kui ka neile piletitele, mis on ostetud vana lisatasude süsteemi ajal.

Ryanairi sõnul on uue lisatasu taga põhjus anda parem valik istekohtadeks neile, kes on nõus maksma väikse lisatasu varajase check-in-i tegemise eest. Firma kinnitusel ajendas neid lisatasu rakendama "laiapõhjaline tagasiside reisijailt", kirjutab Daily Mail.

Uudis lisatasude rakendamise kohta tuleb värskelt pärast seda, kui Ryanair teatas, et tõenäoliselt kannatab Brexiti tõttu ka nende kasum.