1. Tee kindlaks, et soojuskadu on minimaalne

Pea kõik kodud annavad ära mingi hulga soojust, mis lahkub ruumist kas halva soojustuse, akende, katuse või uste kaudu. Selleks, et saaksid makstud raha eest maksimaalselt soojust tuppa, tee kindlaks, et oled omalt poolt teinud kõik selleks, et soojust kodust ei lekiks. Vaata üle aknad-uksed, seinad ning vajadusel sulge praod näiteks montaaživahu ja teibiga või mõnel muul viisil.

Kui professionaalidel on lekete kontrollimiseks spetsiaalsed masinad, saad ise kodus aimu sellest, kust soojust kõige enam lekib, kui kasutad viirukiküünalt. Hoia tossavat viirukit elektristepslite, akende, uste ja kõikide teiste võimalike pragude ja avauste ees ning vaata, kuhu suunas toss liigub. Kui näed, et suitsujuga on suunatud väljapoole, on tegemist kohaga, kust soojus välja lekib.

2. Reguleeri soojust termostaadiga

Termostaati investeerimine võib sellele kuluva raha tagasi teenida juba paari aastaga. Kui sul on juba termostaat, vaata üle, et kasutad seda maksimaalselt, et küttekuludelt kokku hoida. Termostaadiga saad programmeerida kütte nii, et näiteks öösel, mil magad ja keha niiehknaa jahedamat temperatuuri vajab, eraldaks küttekeha vähem soojust kui päeval.

3. Kontrolli filtreid

Kui kasutad õhkkütet, peaksid juba teadma, et selle filtreid tuleks vahetada regulaarselt. Optimaalseks efektiivsuseks tuleks filtrit vahetada mitu korda aastas.

Õhkkütte puhul on samuti oluline vaadata, ega sa ei takista ise soojuse levikut ruumis. Kui oled kütteseadme vahetusse lähedusse paigutanud mööblit, võid takistada õhu liikumist, mis omakorda mõjutab seadme efektiivsust.