Kui veel sügisel oli BRCs Tallinnas korraga müügil 16 metsavarumismasinat, siis eile ulatus enamikus liisingufirmade poolt sundmüüki toodud metsamasinate valik juba 40ni, kirjutab Postimees.

BRC vallasvara ostujuhi Alar Sõnitsari sõnul tuuakse praegu metsatehnikat müüki rohkem kui kunagi varem. “Tundub, et metsa ülestöötajate elu ei läinud isegi siis kergemaks, kui maa tänavu jaanuaris jäätus ning harvesterid jälle metsa said,” ütles Sõnitsar.

Tema sõnul kurdavad metsavarujad, et keskkonnaminister Villu Reiljani metsapoliitika võttis neilt leiva ning sundis liisitud masinad pankadele tagasi andma.

Pärnumaal tegutseva Herto Metsatööde OÜ juhataja Hergi Toodo sõnul oli tänavune talv lõpuks isegi raietööde jaoks soodsam kui eelmine.

“Liisingumaksetega õnnestus toime tulla,” ütles Toodo. Ta lisas, et raietöö riigimetsades näib vähenevat. “Metsavarumiseks sobivad nüüd ju vaid vanemad langid ning kohe algab linnurahu,” rääkis Toodo.

Eesti Metsatööstuse Liidu tegevdirektori Andres Talijärve sõnul valmistab puidu vähesus suuri probleeme ka puidutootjatele. “Enne talve valitses puidupõud, korralik talve teine pool pani aga metsavarujad kõvasti tööle ning praegu tundub, et raiemaht isegi kasvab mullusega võrreldes,” kinnitas Talijärv.