Rakvere brändijuhi Triin Lõokese sõnul on tegu Eesti turul uudse tootekontseptsiooniga, mis on juba populaarsust kogunud näiteks meie põhjanaabrite juures.

”Tasakaalustatud toitumine on hea tervise võti ja tarbijad oskavad seda üha enam tähtsustada. Tervise Arengu Instituut soovitab täita poole taldrikust köögiviljade ja salatiga, veerandi näiteks kartuli või riisiga ja teise veerandi kana, liha, kala või mõne muu valguallikaga. Rakvere uute hõrkude 50/50 köögiviljadega lihapallide koostisest moodustab pool liha ja pool köögiviljad, aidates lihtsa vaevaga tervisliku toidusedeli suunas püüelda, seejuures maitses järeleandmisi tegemata,” selgitas Lõoke.

Tallinna tehnikaülikooli toiduaineinstituudi professor Raivo Vokk ütles, et uutes Eesti toitumis- ja liikumissoovitustes (ETLS) on üle mindud uutele põhimõtetele, mille järgi ei ole halba toitu, saab vaid olla halb toitumine.

„Lahtiseletatuna haakub see täiesti uue toidupüramiidi ideega – kõiki soovitatud toidugruppe tuleb tarbida optimaalsetes, tasakaalustatud kogustes hea tervise nimel. Köögiviljadega rikastatud tooteid leiab meie poelettidel üha enam, olgu siis naabriks kala, liha, piim või muna. Eriti oluline on nn “liha-kala-kana faktorit” sisaldav loomne toit, mis aitab taimsest toidust paremini omastada valku, rauda, tsinki ja kaltsiumit,“ selgitas Vokk.

Lõoke lisas, et 50/50 Meat & Vegetables on kindlasti rõõmusõnum lapsevanematele. ”Köögiviljad ei kuulu alati pere kõige pisemate toidukriitikute meelismenüüsse, kuid nende kaval peitmine lemmik-lihapallidesse on kindlasti nutikas viis, kuidas ka lastes köögiviljade söömise harjumust kujundada,” ütles Rakvere brändijuht.

Köögiviljadega lihapallid sobivad külmalt nii kastmete seltsis kui ka soojendatult toekama prae või vormiroa komponendiks.

50/50 Meat & Vegetables lihapallid valmivad kvaliteetsest sealihast ja nende mõnusat maitset täiendavad sibul, küüslauk, porru ja must pipar. Lihapallidesse ei ole lisatud ühtegi e-ainet ning need on vähendatud soolasisaldusega.