1. "Kust oled sisse loginud"

Kellegi teise arvutisse enda Facebooki detailidega sisselogimine on äärmiselt ohtlik. Vaid ühest lihtsast hajameelsusvälgatusest piisab, et kellelgi teisel oleks ligipääs kogu su Facebooki sisule.

Sa saad kontrollida, kuhu oled veel sisse logitud, ja lõpetada teises arvutis või mobiilis alustatud sessiooni enda sätete alt.

Selleks pead liikuma nii: "sätted" - "turvalisus" - "kust oled sisse loginud". Siin näed kõiki seadmeid, kuhu oled end Facebookiga sisse loginud ning nimekiri võib olla üllatavalt pikk. Lõpeta need sessioonid, mille kestmist sa ei soovi, klikkides "lõpeta tegevus".

2. "Messenger.com"

Kui sa eelistad kasutada Facebooki selleks, et enda sõprade-tuttavatega suhelda ja hoida inimestega ühendust, saad vältida tüütuid reklaame, mänge, postitusi ja muud, kui logid Facebooki sisse hoopis aadressilt Messenger.com.

See arvutis kasutamiseks mõeldud veebileht võimaldab sul kasutada vaid Facebooki sõnumite funktsiooni ja mitte midagi muud.

3. "Facebook Us"

Tegemist on laheda lisarakendusega, mis võimaldab sul näha enda ja oma partneri ühist Facebooki ajajoont. Seda eeldusel, et oled oma suhte Facebooki märkinud. Teid kahte puudutav info kogutakse ühele lehele ja sul on võimalik näha tükikest teie suhte ajaloost.

Selleks, et enda ja oma partneri Facebooki ajajoont näha (ja seda tehes paar pisarat poetada), külasta veebilehte Facebook.com/us.

4. "Vallalise" staatus

Enda Facebooki suhtestaatusesse "vallaline" märkimine võib olla pärast suhte purunemist kurb ja tunduda sulle nukker. Õnneks on su vana sõber Facebook valmis pakkuma õlga, millel nutta. Selle asemel, et toimida, nagu su sõbrad soovitasid, ja pommitada oma endise kaaslase maja haisupommidega, on Facebook leiutanud hoopis neutraalsema viisi purunenud suhtest toibumiseks.

Suhtestaatuse "vallaliseks" muutmisega asub Facebook automaatselt tööle ja näitab sulle varasemast oluliselt väiksemal määral su endise kaaslase postitusi ning ka su endine kallim näeb oluliselt vähem sinu postitusi. Win-win!

5. "Legacy contact"

See sünge nimega tööriist on mõeldud selleks hetkeks, mil juhtub kõige hullem, ja keegi lähedane peab su Facebooki konto üle võtma ning otsustama, mida sellega ette võtta. See on oluline, kuna viimane asi, mille juhtumist sa ka ise ilmselt sooviksid, on see, et keegi arvab eksikombel, et oled elus, või teeks su profiili nägemine su pere nukraks.

Selleks, et määrata kontakt, kes su konto lahkumise korral üle võtaks, mine taaskord "seaded" - "turvalisus" ja vali sealt "legacy contact".