Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats ütles, et plaani kohaselt tahetakse ühe kuu jooksul Rimiks muuta neli kauplust. „Selline plaan on meil jaanuarist oktoobrini. Täies ulatuses pole aga selle esitamine mõistlik, kuna see võib jooksvalt muutuda," selgitas Bats.

Praegu on kindlalt aga teada, et kõige esimesena sulgeb uksed Tallinnas asuv Marja Säästumarket ning mini-Rimideks hakatakse jaanuarikuu jooksul ümber tegema Akadeemia, Läänemere, Kalevipoja, Saku, Järveotsa ja Saaremaa Säästumarketeid.

Esimese kolme kuu sisse on planeeritud seega kõik Tallinna ja Saaremaa kauplused - veebruaris ja märtsis liigutakse Pärnusse, Põltsamaale, Jõgevale ja Maardusse.

Rimideks muudetakse kokku 35 kauplust. Kõik Säästumarketid muutuvad mini-Rimideks ning neisse jääb sama hinnatase ning odavamad kaubad (n-ö uut tüüpi mini-Rimid sisaldavad endas jätkuvalt Säästumarketi kontseptsiooni, kuid suureneb kaubaartiklite valik ning lisanduvad mõned Rimist tuttavad elemendid - näiteks valmistoit).

Viis Säästumarketit pannakse aga kinni ning neid enam uuesti ei avata. Sulgemist ootavad Jõhvi, Viljandi Jakobsoni, Kuressaare Mooni, Pärnu Papiniidu, Tallinna Marja, Tabasalu, Tartu Anne ja Valga Säästumarketi kauplused.

Lisaks Säästumarketite ümberehitamisele avab Rimi järgmise aasta jooksul neli uue asukohaga kauplust: Szolnokis (esialgu mini-Rimina, hiljem supermarketina) ja Nõmmel Hiiu asumis. Kaks uut poodi avatakse ka Pärnus, millest üks saab asuma bussijaamas.

Möödunud neljapäeval avas Rimi uue kaupluse ka Tallinnas, Pirita uues keskuses.