Reedel maksis üks megavatt Nord Pooli Eesti hinnapiirkonnas üle 55 euro, üle kahe korra rohkem kui septembri alguses. Tänaseks on megavati hind kukkunud 42,39 euroni ja homne päev-ette hind on 40,89 eurot.

Reedel ületasid hinnad Soome, Rootsi ja Taani 2. hinnapiirkonnas 40 sendiga Eesti hindu. Norras, Taani 1. hinnapiirkonnas, aga ka Lätis ja Leedus oli elektrihind alla 50 euro megavatt. Ka homme on elekter Soomes ja Rootsis endiselt kallim kui Eestis ning Lätis ja leedus odavam.

22. novembrini on korralises hoolduses Eesti Energia Auvere 274 megavatise võimsusega elektrijaam. 18. novembrini on hoolduses Rootis ja Leedu vaheline 700 MW ühendus Nordbalt, samuti käivad hooldustööd mitmel Norra ja Rootsi vashelisel liinil.

Elektriturgu mõjutab peamiselt suur defitsiit Rootsi turul, mis tuleneb piiratud ülekandevõimsustest Norra ja Rootsi vahel, aga ka madalast veereservuaaride tasemest Rootsis.

Rootsi ärileht Dagens Industri hoiatab, et Rootsi hinnapiirkondades võivad elektri hinnad talve jooksul veel korduvalt uutes kõrgustes käia.

"Nägime juba mullu talvel, kui külmad ilmad saabusid ja elektritarbimine tõusis, et Rootsi varud on väga piiratud. Sel aastal on meil mitmel põhjusel veel enam piiratud tootmine ning see tõstab riski, et süsteemioperaator Kraftnät peab sekkuma ja reservvõimsused käivitama," rääkis Rootsi ühe suurima elektritootja Uniperi president Johan Svenningsson ajalehele.