Jaanuar: Los Angeles ja Melbourne

Jaanuaris on Los Angelese hotellide hinnad terve aasta lõikes kõige madalamad, kukkudes 33 protsendi võrra. Näiteks neljatärnistes hotellides maksab öö keskmiselt 196 eurot.

Hinnad langevad jaanuaris ka Melbourne'is, kuna jaanuar jääb täpselt turistirohke jõuluperioodi ja Australian Openi vahele ning nõudlus on väiksem. Keskmine hotellituba maksab 139 eurot öö kohta, ent ilusa toa saab kätte ka 104 euro eest.

Veebruar: Honolulu ja Hongkong

Hawaii saared on kõige kallimad aastavahetusel, ent valentinipäeva ajaks langevad hotellide hinnad korralikult: mitmes hotellis kukub öö hind kuni 40 protsendi võrra. Veebruari esimene nädal on hotellihindade osas eriti magus.

Hongkongis on veebruaris lisaks headele hotellihindadele võimalik ka oluliselt šopingult kokku hoida: Hong Kongis on veebruar suurte allahindluste kuu. Hotellitoa hind langeb selleks ajaks 115 euroni.

Märts: Buenos Aires

Märtsis on Buenos Aireses kätte jõudnud sügis, ent sellest hoolimata on kliima väga mõnusalt soe. Märtsikuus kukub keskmises nelja tärni hotellis öö hind 51 euroni.

Aprill: Kopenhaagen

Kopenhaageni põhiline turismihooaeg kestab maist oktoobrini. Vahetult enne hooaja algust Kopenhaagenit külastades on võimalik hoida hotellitoa hinnalt kokku 38 protsenti. Ka ilm on selleks ajaks juba kevadiselt soe.

Mai: Fort Lauderdale (Florida) ja London

Floridat maikuus külastades ei pea rinda pistma kevadvaheajal Floridasse pidutsema tulnud ameerika noortega ja võimatult kurnava õhuniiskusega. Fort Lauderdale on kindlasti rahulikum peatumispaik kui Miami ning seal on võimalik ka hotellide hindadega rohkem võita: keskmine öö maksab seal mais 150 eurot öö kohta.

Mais tasub mõelda ka Londoni peale. Pärast maipüha, mis jääb 2017. aastal 2. maile, on keskmise hotellitoa hind 200 eurot öö kohta, mis on Londoni kohta odav.

Juuni: Peking

Juuni on hea aeg, mil reisida Pekingisse: ilm on mõnus ja suuri riigipühi ei toimu, mis tähendab, et siseturismi on vähe. Nelja tärni hotellis veedetud öö eest maksad Pekingis juunis keskmiselt 70 euro ringis.

Juuli: Sydney

Juulis Sydneyt külastades ei pea rinda pistma talumatult kõrge temperatuuriga. Hotellide hinnad langevad 44 protsendi võrra ja linnas on rahulikum kui kõrghooajal.

August: New York ja Berliin

Kui augustis New Yorki reisid, tee enne kindlaks, et su hotellis on korralikult töötav õhukonditsioneer. Suved on New Yorgis üsna lämbed, aga see on hea põhjus, miks nautida erinevaid külmi kohvijooke ja mahlasid ning smuutisid, mille poolest New York tuntud on. Augusti viimasel nädalal on hotellide hinnad reeglina eriti madalad.

Berliinis leiad häid hotellipakkumisi aastaringselt, ent augustis võid hotelli pealt enim kokku hoida: keskmise toa hind on umbes 92 eurot.

September: Rooma

Rooma külastamiseks ei ole ilmselt halba aega olemaski, ent september on kindlasti üks parimaid variante. Kuna Lõuna-Euroopas on august reeglina puhkuste kuu, võib suve lõpus reisimine keerukaks osutuda. Septembris on tavaline töötempo taastunud ja ka hotellide hinnad on tagasi tõmbunud: keskmine tuba maksab neljatärnises hotellis umbes 121 eurot.

Oktoober: Kaplinn

Kui sulle meeldib jälgida mereelukaid nende loomulikus keskkonnas ja naudid vaalavaatlust, on Kaplinn sinu jaoks loodud! Oktoober on sinna reisimiseks parim aeg: hotellitoa hind on keskmiselt 74 eurot.

November: San Francisco ja Rio de Jainero

Nädal enne tänupühasid on USA lääneranniku kroonijuveeli - San Francisco - külastamiseks parim aeg. Kui muidu võib sealsete hotellide hindu vaadates ehmatusest pikali kukkuda, saad novembris keskmise toa 187 euroga, mis on poole võrra odavam kui muidu.

November on hea aeg ka Rio de Jainerosse lendamiseks. Novembris jõuad nautida head ilma ja ühtlasi ennetada jõuluperioodi hinnatõusu, mil hotellide hinnad on 37 protsendi võrra kallimad kui muidu.

Detsember: Frankfurt

Detsembri esimesed kaks nädalat on parim aeg, mil külastada Frankfurti: linn on täis jõulukaunistusi ja jõuluturul käib kõva sagimine. Detsembri algus on Frankfurdis ka kõige odavam: hotellide hinnad langevad 56 protsendi võrra ja keskmine öö maksab 103 eurot.