Ühinemise eesmärk on tõsta õppetöö kvaliteeti ning suurendada IKT erialadel lõpetajate arvu. Õppekavade arendusse kaasatakse erasektor, et ülikoolis õpetatav vastaks tööturu vajadustele. Ühiselt arendatakse välja õppekavad, milles on ühendatud kolledži rakenduslikkus ja paindlikkus TTÜ teadusliku võimekusega.

HITSA juhatuse esimees Erki Urva kinnitab: „Eesti IKT sektoris on suur puudus haritud IKT spetsialistidest. Eriti veel kõrgel tasemel praktiliste oskustega erialainimestest. Meie lootus on see, et ressursside ühendamine, IT Kolledži tugeva praktilise kallakuga IT hariduse ühendamine TTÜ suurema mastaabi ning teaduspotentsiaaliga võimaldab olulisel määral suurendada tööandjate poolt nõutud oskustega spetsialistide väljalaset ühinenud kõrgkoolist."

TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo ütles ühinemisleppe allkirjastamisel: "Eelmisel nädalal tutvustatud Erkki Raasukese juhitud majandusarengu töögrupi raport ütleb selge sõnaga, et kui täna lõpetab IKT erialadel ülikooli Eestis keskmiselt 500 kõrgharidusega spetsialisti aastas, siis tegelik vajadus on kolm korda suurem. Ühendades TTÜ ja IT Kolledži jõud, suudame me sellele eesmärgile kindlasti lähemale liikuda."

Kolledži praegused tudengid saavad lõpetada oma õpingud seniste õppekavade alusel. IT Kolledži kaubamärk säilib, kolledž hakkab kuuluma TTÜ IT teaduskonna koosseisu. IT kolledž jätkab täiendus- ja ümberõpet.