„Aastaid tööandjate keskliidu esimehena tegutsedes sõlmisime lepingu Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liiduga (RSPP) ja selle juhi Aleksandr Šohhiniga. Selle koostöö käigus oli üks olulisematest prioriteetidest piirilepingu sõlmimine Eesti ja Venemaa vahel, mille taaskäivitamine 2012. aastal oli kahe organisatsiooni koostöö tulemus. Sellega omakorda olid seotud topeltmaksustamise ja investeeringute kaitse lepingute ratifitseerimised, mis on ettevõtjate huvides mõlemal poolel,“ rääkis Enn Veskimägi.

„Suhteid Venemaaga tuleb hoida normaalsetena, ettevõtjatena ei saa me sõltuda ainult poliitilisest kuvandist,“ märkis Veskimägi.

Eestlastest on Sõpruse ordeni pälvinud veel: Arnold Rüütel, Eri Klas, Ita Ever, Anu Kaal, Kalev Timberg ja Anne Veski.

Sõpruse orden on otsene järglane Nõukogude Liidus ja mõnda aega ka Vene Föderatsioonis (kuni 1994. aastani) kasutusel olnud Rahvaste Sõpruse ordenile.

Eraisikutele anti Rahvaste Sõpruse ordenit välja eriti väljapaistvate teenete eest rahvusvahelise sotsialistlike maade sõpruse, koostöö ja rahu edendamise eest, väljapaistva panuse eest nõukogude rahvamajanduse arendamisel, ennastsalgava töö eest ja teiste, eriti silmapaistvate teenete eest riigile.

Rahvaste Sõpruse ordenit anti kokku välja umbes 80 000 korda. Sõpruse ordeneid on praeguseks välja antud 893 korda.