Foto: Not on the high street

1. Soe ja kohev tekk

Selle teki valmistamine võtab nobedatel näppudel aega umbes tunnikese. Kõige raskem osa on ilmselt sobiva lõnga leidmine: nii jämedat lõnga leiab vaid käsitööpoodidest. Paksema teki meisterdamiseks võib lõnga ka mitmekordselt läbi kududa. Peale lõnga lähebki vaja vaid kaht kätt: kudumine toimub käte, mitte varrastega. Ehkki alguses võib see tehnika harjumatu olla, on tulemus seda väärt: valmiv tekk sobib ideaalseks kingiks suurtele külmavarestele ja trenditeadlikele disainihuvilistele. Teki valmimiseks saad juhtnööre järgnevast videost:

2. Ise kokku segatud tee

Miks osta poest kalli raha eest mõni uhke nimega teesegu, kui saad oma lähedastele kinkida limiteeritud väljaandena omaenda teesegu? Sellest võib teha ka toreda traditsiooni, kus segad igal aastal kokku uue huvitava segu ning prindid välja mõne vaimuka sildi, millega lood endale päris oma brändi. Kui tee ei ole päris sinu teema, võid sama teha näiteks isetehtud müsli, õlle, ürdisegude või veiniga.

Omatehtud teesegu jaoks saad komponente osta kas või tavalisest supermarketist, ehkki parem oleks loomulikult juba suvel ise näiteks piparmünti või mõnd muud teetaime kuivatada. Teesegu võid kokku segada nii erinevatest teetaimedest kui sinna põnevuse lisamiseks ka näiteks kuivatatud puuvilju lisada. Lase oma loovusel lennata!

3. Kuumakotike

Isetehtud korduvkasutatavad kuumakotikesed on armas kingitus näiteks vanavanematele, kel on olemas mikrolaineahi. Kuumakotikese valmistamiseks läheb vaja vaid riiet ja riisi. Õmble riie selliselt kokku, et üks külg jääks lahtiseks. Selle järel jaga kotike pikkupidi mõtteliselt neljaks või kuueks osaks. Eralda need osad õmblustega. Sisesta avatud küljest kotikese osadesse tavaline kuiv riis ja õmble kokku ka viimane külg ning kuumakotike ongi valmis. Kuumakoti kasutamiseks tuleb kingisaajal kotikest vaid mikrolaineahjus maksimaalselt minuti jooksul soojendada ning kotike ongi valmis, et näiteks magama minnes lisasoojuseks teki alla kaasa võtta. Kuumakotike on korduvkasutatav.

4. Vesivärvi tehnikas maalitud tass

Vesivärvi tehnikas maalitud tass ei nõua tegelikult üldse maalimisoskust (ega ka vesivärve). Selleks läheb vaja vaid tavalist valget tassi ning üht või mitut küünelakki. Väikese nikerdamise tulemusel valmivad tõsiselt stiilsed tassid, mida on ilmselt raske ära kinkida. Nii võid kingisaajale valmistada kas või terve serviisi. Ja mõne tassi endale ka. Instruktsioone, kuidas küünelakiga lahedad tassid meisterdada, näed juba videost.

5. Isikliku sõnumiga lõikelaud

Kui tavalise lõikelaua pakendamine punarohelisse kingipaberisse võib tunduda kohmakas samm, on isikliku sõnumiga dekoratiivne lõikelaud seevastu väga armas kingitus. Selleks läheb vaja vaid A4 suurusesse lõigatud vahapaberit ja tindiprinterit. Printeriga saad vahapaberile printida täpselt selle teksti või pildi, mida soovid. Seejärel tuleb see lihtsalt ettevaatlikult puidule suruda.

6. Raha

Kui sa kohe üldse mitte kuidagi ei saa raha mitte kinkida, võta vähemalt need viis minutit ja voldi see rahatäht ilusaks südameks. Instruktsioonid leiad allolevast videost.