Põhiline murdmist vajav mõttemall on, et virelemine on vooruslik, rikas inimene on halb inimene. „Kui hakkad mõtlema eesti rahvakultuuri peale, siis on see vaene talupoeg, kes on õilis, ja siis on see kuri mõisnik. Kui sa lapsena loed selliseid lugusid, kus kõik rikkad inimesed on pahad ja kurjad, siis see jääb lõpuks sulle sisse," usub Saare.

Saare sõnab, et pole kuulnud, et keegi oleks palgatööga rikkaks saanud. „Kõik ettevõtjad ei ole rikkad, aga kõik rikkad on valdavalt siiski ettevõtjad," sõnab ta ja lisab, et just jõukusega kaasnev vabadus on see, mis annab inimesele võimaluse maailma paremaks muuta.

Puudulik finantsharidus ei tule tema sõnul lollusest ega laiskusest. „See, et inimesed ei õpi, ei ole tahtlikult tehtud otsus. Pigem pole inimestel reaalselt elus kunagi tekkinud võimalust selle teemaga kokku puutuda," lohutab ta ja lisab, et kui näiteks lugeda lehest suurtest investoritest, siis lugeja ei tunne mingit samastumist. Ta lihtsalt näeb, et kellelgi on miljon eurot, aga ta ei näe seal vahel ühtegi konkreetset sammu, mis võiks ka teda ennast sellele kuidagi lähemale viia.

Samal ajal on rahast rääkimine tabu ka seltskonnas ja isegi kodus. „On vaja, et inimesed harjuksid rahast rääkima. See on nii tugevalt sees, et rahast rääkimine on ebaviisakas."