Politsei tabas laupäeval ligi 20 km enne Läti piiri purjus bussijuhi. Kuna reisijate seas leidus bussi juhtimise õigust omav naine, siis sõitis viimane sõidukiga Läti piirini. Bussifirma Ecolines aga olevat reisijatega suhelnud kaootiliselt ning venitanud lahenduse leidmisega.

Kuidas sattus bussirooli purjus juht? "Ecolines teostab rahvusvaheliste reiside bussijuhtidele enne igat väljuvat reisi kontrolle alkoholile. Seda teostatakse nii Eestis kui ka teistes riikides, kus meie bussid väljuvad," selgitas bussifirma Ecolines tegevjuht Elis Kovaljov.

"Antud reisi eel, mis väljus Tallinna Autobussijaamast, teostati rooli istunud ning reisi teenindavale bussijuhile alkoholi kontroll, mille tulemus näitas, et bussijuhil ei ole joovet. Reis väljus ilma viperusteta ning buss sõitis Riia suunas, vahepeatusega Pärnus," rääkis Kovaljov.

"Meile teadaolevatel andmetel sattus Pärnus bussi rooli teine bussijuht, kellel ilmnesid alkoholi jääknähud," jätkas Kovaljov. "Tegemist oli meie ettevõtte bussijuhiga, kes teenindab samuti Tallinna-Riia marsruuti."

Ecolines on alustanud hetkel sisejuurdlust ning bussijuht on ametitest kõrvaldatud. "Oleme läbi viimas põhjalikku juurdlust, välja selgitamaks antud kahetsusväärse olukorra tagamaid. Ecolines ettevõtte juhina saan öelda, et meie ettevõte jälgib väga rangelt bussijuhtide töö- ja puhkeaegu ning tervislikku seisundit ning kontrollib alati alkoholijoovet enne, kui bussijuhid rooli lubatakse."

Kovaljov ütles, et kontrolli teostatakse jooksvalt ka reiside vältel, ning bussides sõidavad kaasa kontrolli ja järelevalvet teostavad isikud. Ettevõtte juhina pean ma taunitavaks antud käitumist ning vabandan siiralt kõikide reisijate ees antud olukorra tekkimise pärast. "Antud olukorda arvesse võttes peame tugevdama veelgi kontrolli bussijuhtidele."

Reisijate teavitamiseks on Kovaljovi sõnul ettevõttes teatud protseduurid, mis hõlmavad endas teavitussõnumite saatmist reisijatele (hilinemised, olukorrad teel, õnnetused, seisakud jne). "Teavituse eest vastutavad inimesed kogusid infot selle sündmuse kohta ning paraku võttis see aega. Olles informeeritud antud olukorrast, asuti koheselt lahendust otsima ning reisijate võimalikult kiireks marsruudi jätkamiseks saadeti koheselt välja ka asendusbuss. "Antud olukorras tekkisid mõningad kommunikatsiooni probleemid, kuid need suudeti lahendada ning reisijad toimetati edasi Riiga teise bussiga."

Ecolines Estonia juht Elis Kovaljov vabandab kõikide reisijate ees ning kinnitab, et ettevõte teeb kõik endast oleneva, et vältida tulevikus selliseid kahetsusväärseid juhtumeid ning pakkuda reisijatele turvalist ja ohutut teekonda.