Solarise haldusjuhi Rain Luksi selgitusel toimus 27. novembri õhtul, viimaste PÖFFi seansside ajal Solarise keskuse viiendal korrusel asuvas sideruumis põleng, mille tõttu üldse inimesed evakueeriti.

"Tegemist ei olnud ulatusliku põlenguga ning ükski keskuse külastaja viga ei saanud. Kannatada sai vaid sideruumis asuv ja põlema süttinud UPS toiteseade, mida kasutatakse võimalike vooluvõrgu rikete ja elektrikatkestuste puhul," selgitas Luks.

Esimene häire tuli sideruumi kõrval asuvast kontoriruumist, mida turvamees kohe kontrollis ning sel hetkel läksid tööle ka häirekellad, märkis Luks.

Turvafirma teatas valehäirest ennatlikult

"See tähendab, et kõik keskuse töötajad pidid hakkama inimesi välja suunama ning seda tegid ka kinotöötajad. Kuna kontoriruumis aga suitsu ei olnud, siis teavitati kogu keskust valehäirest, häirekellad pandi kinni ning inimesed jätkasid filmide vaatamist," rääkis Luks, miks taoline kord-on, kord-ei ole tulekahju taoline olukord tekkis.

Vaid hetk hiljem selgus aga tulekahju tegelik põhjus ning inimestel paluti uuesti ruumidest välja liikuda.

"Kuna sideruum asub omaette tuletõkketsoonis ning see on varustatud tulekindla metallukse ja betoonseintega, siis ei liikunud suits ruumist kiiremini välja. Sellest tulenevalt viibis ka inimeste teavitamine," lisas Luks ning täpsustas, et keskust valvava G4S turvafirmaga on räägitud ning selgitatud, et tuletõrjealarm tuleks välja lülitada ainult juhul, kui on olemas täielik veendumus, et tegemist ei ole tulekahjuga.