Suurejooneliseks outlet-kaubamajaks Tallinna piirile kavandatud Gate Tallinn, mis samuti 2017. aastaks avamisplaane pidas, pole ankurrentnikku veel leidnud, mis lubaks ehitusplaane realiseerima asuda, kirjutab ERR Uudised.

Pro Kapitali T1 meelelahutus- ja kaubanduskeskuse rajamine Ülemiste jaama sõlmpunkti, Ülemiste kaubanduskeskusest teisele poole raudteed sai paar nädalat tagasi suure sammu võrra edasi astuda, kui allkirjastati finantseerimisleping, mis võimaldab ehitustegevusega hoogsalt jätkata. Vahepeal soiku jäänud ehitus ongi taas käivitunud ning arendaja, Pro Kapitali juhataja Allan Remmelkoore sõnul aitas finantseerimislepingu sõlmimine panna lukku ka uue keskuse avamistähtaja: sügis 2018.

Seda toetab ka taristu arendamine: 4. trammiliini pikendus Ülemistest lennujaamani peaks valmima 2017. aasta sügisel; veel kaks aastat hiljem aga rongiterminal.

"Üle poole hoone struktuurist on paigas, kõrgus on käes. Sammaste ja kandekonstruktsioonide paigaldamine käib kevadeni," andis Allan Remmelkoor ERR-ile ülevaate ehituse järgust. "Töö käib aktiivselt, üle poole pinnast on lepingutega kaetud, aga aega ka veel on. Eesmärk on kõige parem ja kihvtim kooslus."

T1 ankurrentnikuks on Selver. Teisi, kellega lepingud paigas, Remmelkoor veel välja ütlema ei soostu.

Ehitatava hoone brutomaht on kokku 130 000 ruutmeetrit, millest üüripindu enam kui 52 000 ruutmeetril, kuhu plaanitakse üle 200 kaubanduspunkti.