Uue andmekeskuse IT võimsus on kuni 400 kW ning keskuse kolmes eraldatud ruumis asub serverite paigaldamiseks neli autonoomset moodulit. Tallinna teletorni maa-alusel korrusel asuv andmekeskus hõlmab 300 ruutmeetrit ning on ümbritsetud 20 000 tonnist betoonist.

Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste märkis, et seni televisiooni vabalevi ettevõttena tuntud Levira panustab jõulisemalt meedia- ja pilveteenuste sektoritesse ning täna moodustab teenuste eksport juba kolmandiku Levira käibest. Andmekeskuse ja pilveteenuste turgudeks on tema sõnul Balti riigid, Venemaa ja Skandinaavia.

Levira pilveteenuste divisjoni direktori Margus Uustalu sõnul on pilveteenused Levira kõige noorem ja kõige kiiremini kasvav valdkond. „Kui alguses küsisid kliendid majutusteenust, siis mingil hetkel mindi üle virtualiseeritud lahendustele ning pakume täisteenust Eesti kõige turvalisemas ja hoitumas andmekeskuses,“ lisas Uustalu.

Levira on pilveteenuste arendamise käigus alustanud koostööd maailma juhtiva pilveplatvormi arendajaga Jelastic Inc, millega pakutakse intuitiivset, kuluefektiivset ja paindliku pilveplatvormi erinevatele ettevõtetele Eestis ja lähiriikides.

Märtsis valminud andmekeskuse ehitus läks esialgsetel andmetel maksma pea miljon eurot.