Partsi hinnangul ei tehtud Estonian Airi tegutsemise ajal midagi ebaseaduslikku, vaid silmas pidades kõige paremaid kavatsusi. Estonian Airi hingusele mineku kohta ütles Parts, et Euroopa Komisjonist oli enne Estonian Airi otsust tulnud erinevaid samateemalisi otsuseid, mistõttu ei võinud ega saanud Eesti valitsus teada, millise otsuse teeb Euroopa Komisjon Estonian Airi kaasuse kohta.

Europarlamendi liikmed, kaasa arvatud Indrek Tarand pärisid Partsilt ka EAS-i võimalikke liigseid ja ülejäänud rahataotlejate suhtes ebaõiglasi soodustusi president Toomas Hendrik Ilvesele.

Parts väitis, et tema ei soovi moraalselt ega juriidiliselt tagantjärele hinnata, kas EAS võimaldas president Ilvesele ebaõiglaseid hüvesid. Parts kirjeldas europarlamendi liikmetele detailselt nn Ärma saagat alates 2006. aastast, mil Ilvesele toetuse eraldamine otsustati. Partsi sõnul peab EAS nüüd anno 2016 otsustama, mida Ilvesele eraldatud toetusega ette võtta. "2006. aastal eraldati see toetus igatahes juriidiliselt korrektselt," rõhutas Parts.

Mäletatavasti oli IRL-i juhatuse liige Juhan Parts nii 2006. kui 2012. aastal Ansipi valitsuse majandusminister, Partsi haldusalas oli ka EAS.

Partsi sobivuse üle hääletati salajasel hääletusel,tema kandidatuur kiideti heaks.