Consumer Reports annab nõu, mida ette võtta vanade sülearvutitega.

1. Müü maha

Usu või ära usu, aga vana tehnika järele on kasutatud asjade turul suur nõudlus. Kui proovid oma sülearvutit mitmes erinevas portaalis maha müüa, peaksid ostja leidma suurema vaevata. See kehtib ka tehnika kohta, mil on puuduolevaid varuosasid.

2. Taaskasuta

Tee veidi eeltööd ja uuri, kas sinu kodukohas on olemas taaskasutuspunkt, kuhu vana tehnikat tuua võib. Ka mitmed elektroonikapoed koguvad vana tehnikat, pakkudes vastutasuks uusi seadmeid soodushinnaga.

3. Anneta

Miks lasta vanal arvutil tolmu koguda, kui keegi võib sellest hoopis üsna suurt rõõmu tunda? Näiteks Eestis võtab vanu ja töötavaid sülearvuteid vastu Uuskasutuskeskus, kus nad võileivahinna eest maha müüakse. Samuti on ilmselt erinevates sotsiaalhoolekandekeskustes ja kirikutes oma punktid, kuhu vana tehnikat tuua võib.

4. Uuenda

Kui tead isiklikult kedagi, kel sülearvutit vaja võiks minna, ent oled mures, et see ei vasta enam tänapäevastele standarditele, võiksid kaaluda tarkvara ja riistvara uuendamist.

Kõvaketta vahetus või mälu lisamine teeb sageli imesid ja sinu vana arvuti võib hakata taas lippama kui väle jänes. Kui hätta jääd, küsi nõu mõnelt eksperdilt.