Praeguse kobareelnõu algversioon, eelnõu nr 302SE, algatati 28. septembril ning see koosnes kahest leheküljest ja puudutas ainult spordi- ja tervisekulude maksuvabastust ning haigushüvitisi. Ülejäänud 40-leheküljelised muudatused lisati alles eelnõu teisel lugemisel.

"Me põhimõtteliselt ei pöördu rahandukomisjoni poole ühegi ettepanekuga, mis jäävad välja eelnõu nr 302SE algsest eesmärgist. Algse eelnõu teemal oleme kaks kirja saatnud ja need on riigikogu kodulehel avaldatud," ütles Lehis.

"Uue "kobara" puhul on kõik esitatavad vastuväited, nii meie kui ka teiste organisatsioonide omad, õiguslikku laadi ehk puudutavad võimalikku vastuolu põhiseadusega, aga iga punkti osas on need vastuolud erinevad. Nii, et kaebused ja arvamused laekuvad praegu pigem presidendile ja õiguskantslerile. Vajadusel kirjutame ka meie. Hetkel pole meil olnud isegi aega välja selgitada, millise probleemi osas on vaja sõna võtta ehk kas keegi teine on juba teema tõstatanud."

"Raske on ka ennustada meie liikmete arvamusi, sest esiteks pole aega uurida ja teiseks on meie liikmeskond seinast seina, nii õlle- ja viinatootjad, kütusemüüjad, automüüjad, see tähendab, et iga muudatuse puhul on võitjaid ja kaotajaid. Meie jaoks on kindlasti suur probleem ka kõik, mis puudutab halduskoormuse kasvu nii raamatupidajatel kui maksuametnikel. Eriti kurb on see, kui juba ette valmistatud asju peab hakkama uuesti ümber tegema," ütles Lehis.