Jõulud jõudsid postiteenuse seisukohalt kätte paar nädalat tagasi. AS-i Eesti Post juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul tajutakse Omnivas vastutuse suurust. "Hoiak ja suhtumine on selline, et jõuludeks on kõik saadetised kätte toimetatud," lubas ta ja lisas, et kindlasti ei soovi Omniva seda, et keegi nende tõttu kingist ilma jääks. Jõulude eel suurenevate töömahtude tõttu võetakse ka lisatööjõudu, kirjutab Saarte Hääl.

Paljud pakid tulevad aga välismaalt ja seetõttu on Kärmase sõnul inimestele soovitatud need juba varakult ära tellida. «Harukordsed pole juhtumid, kus välismaal on postiettevõttes streik enne jõule,» tõdes ta. Need saadetised, mis Omnivani jõuavad, tuuakse aga 23. detsembriks kohale.

Arvudest rääkides märkis Kärmas, et kirja saatmise kõrgaeg Eestis oli 2006. aastal, mil saadeti 66 miljonit kirja. Eelmisel aastal oli sama näitaja 14 miljonit. Ajalehtede ja reklaamivedu on Kärmase sõnul olnud stabiilne, tõusvas trendis on pakkide saatmine.

Nüüdisaegse postiteenuse puhul väärib märkimist asjaolu, et kõik kirjad ja pakid, mis Eestis punktist A punkti B saadetakse, lähevad Tallinnast läbi. Isegi Kuressaarest Kuressaarde saadetud kiri jõuab pealinna, kus masin läkitused sorteerib. Niisugune süsteem on toiminud viimased kaheksa aastat.

Refereeritud artikli täisteksti loe Saarte Häälest.