''Oleme eelnevalt näidanud, et mobiiliraha süsteem aitab inimestel paremini eluraskustega toime tulla, olgu selleks saagi ikaldumine või töötuks jäämine - süsteem ei võimaldada vaid negatiivseid mõjusid leevendada, vaid avaldab ka positiivset mõju,'' märkis uurimuse vanemautor William Jack, Georgetowni ülikooli majandusprofessor ERR Novaatorile.

Kenyas ja mitmes teises Aafrika riigis populaarsust kogunud süsteem võimaldab inimestel üle terve maa paiknevates kioskites ja liikuvates kontorites raha arvele panna, seda välja võtta ning kanda teistele arvetele ei millegi muu kui tekstisõnumiga.

2008. aastat presidendivalimiste järel riiki tabanud kaoses sai M-PESA'st peamine viis linnadesse lõksu jäänud inimestele raha saatmiseks.

Jacki ja tema kolleegide aastatel 2008—2014 läbiviidud küsitlused näitavad nüüd, et ligipääsu paranemine M-PESA agentidele parandas aja jooksul ka ühiskonna haavatamate rühmade heaolu. Hinnanguliselt tõstis see vaesuspiirist kõrgemale 194 000 majapidamist ehk kaks protsenti riigi rahvastikust.

Samuti näitas uuring, et inimesed säästsid süsteemi abil rohkem raha: see omakorda avas kaudselt võimaluse ulatuslikumateks tuleviku heaolu parandavateks investeeringuteks ja tõstis keenialaste ettevõtlusvaimu.