Elisa ja Starmani omanikud Polaris Invest ja Com Holding on allkirjastanud leppe, mille kohaselt saab Elisa 100% ulatuses AS Starman omanikuks, teatas Elisa. Ostuhind on 151 miljonit eurot, mille Elisa tasub rahas.

Elisa strateegiline eesmärk on tugevdada turupositsiooni koduturgudel. Tehingu tulemusena tekib Eesti turule uus ja tugev, laia teenusvalikuga ettevőte, mis toob nii Elisa kui ka Starmani klientideni mobiilside, interneti püsiühenduse ja TV teenused, teatas ettevõte.

Starmanil on Eestis tasulise TV teenuse ja interneti püsiühenduse turul vastavalt 35% ja 20% turuosa. Mullu ulatus Starman Eesti käive 37 miljoni ning ettevőtte ärikasum enne kulumit (EBITDA) 18 miljoni euroni.

Starman Eesti töötajate arv on 320 inimest. Kolmanda kvartali lőpus oli ettevőttel 122 000 kaabeltelevisiooni ja 88 000 interneti püsiühenduse klienti.

Elisa Eesti AS käive oli mullu 95,4 miljonit eurot.

Tehingu teostumiseks on vajalik konkurentsiameti nõusolek ning ka mõne teise sellisele tehingule tüüpilise tingimuse täitmine, teatas Elisa. Ettevõtte hinnangul jőuab tehing lőpliku kinnitamiseni järgmise aasta esimeses kvartalis.