1. Hoia end sotsiaalmeedias tagasi

Loomulikult võid sotsiaalmeedias jagada pilte toidust, mis sulle üle kõige maitseb, ent ära jaga detaile oma sünnipäeva, ema noorepõlve nime või esimese lemmiklooma nime kohta. Kogu seda infot saab edukalt kasutada, et sinu salasõna ilma sinu teadmata välja uurida.

2. Värskenda tarkvara regulaarselt

Hoia oma viirustõrjeprogramme värskendatuna ja ära unusta värskendada ka enda internetibrauserit, Adobe Flashi ja operatsioonisüsteemi, kui sulle uuendusi pakutakse. Uuendused aitavad siluda süsteemide nõrku kohti, mis võiksid sulle saatuslikuks saada.

3. Kasuta tugevaid salasõnu

Tee kindlaks, et kõiki su salasõnu on keeruline iseenesest tuletada ja kasuta palju erinevaid tähe- ja numbrimärke. Mida suvalisem, seda parem.

4. Kasuta oma tervet mõistust

Kui sulle satub internetis surfates ette mõni reklaam, mis lubab, et oled võitnud midagi, on praktiliselt võimatu, et see tõele vastab. Ole skeptiline kõige suhtes, mis tundub liiga hea, et olla tõsi.

5. Hoolitse oma telefoni eest

Ära jäta oma telefoni valveta! Tee kindlaks, et su telefonis on olemas viirusetõrje ja et see oleks lukustatud. Telefonist võib tänapäeva maailmas saada väga ohtlik tööriist, kui see peaks kellegi pahatahtliku kätte sattuma.

6. Mida tuttavam, seda parem

Kui sulle saadetakse e-kiri, mille adressaat on tundmatu või mis tundub veider, siis ära seda ava. Või kui avad, siis kohe kindlasti ei tohiks klikkida manuste peale.

7. Jälgi URL-i

Häkkerid loovad sageli veebilehti, mis näevad välja nagu pankade, tuntud poodide või brändide ametlikud veebilehed. Jälgi, et su brauseri aadressiribal oleks kuvatud veebilehe URL-i kõrval tabaluku märk ning ära kliki ühelegi URL-ile, kus on aadressi nimele juurde poogitud veidraid lisandeid.