Vooglaiu sõnul on Eesti Energia nõukogu teinud rasket ja tubli tööd ning tema on andnud nelja aasta jooksul oma panuse. "Minu sotsiaalne kohustus Eesti riigi ees energeetikafirma nõukogus tööd tehes on täidetud," kinnitas Märt Vooglaid.

Eile toimus Ida-Virumaal senise nõukogu viimane koosolek, kus Vooglaiu sõnul ta oma lahkumisest ka teatas.

Tõenäoliselt lahkub peagi nõukogust ka rahandusministeeriumi kantsler Veiko Tali, sest asub loodava nõukogude nimetamiskomitee liikmeks. Plaanitavasse komiteesse, mis nimetaks riigifirmade nõukogudesse liikmeid, kuuluks viis kuni seitse inimest. Erasektori esindajaid oleks vähemalt kolm ning riigi esindajaid kaks - rahandusministeeriumi kantsler ning roteeruvalt osalust valitseva ministeeriumi kantsler.

Eesti Energia nõukogus on ka Viru haigla juhiks saanud Rannar Vassiljev (SDE). Kuigi oma erakondliku kuuluvuse poolest teda arvatavasti nõukogust tagasi ei kutsuta, möönis Vassiljev ise, et tal võib saatuslikuks saada ajaressursi puudus. "Minuga keegi tagasikutsumisest rääkinud ei ole ja ma pole ausalt öeldes sellele ka rohkem mõelnud," ütles Vassiljev.

Lisaks kuulub EE nõukokku ärimees Väino Kaldoja, kes on tuntud ka Reformierakonnale ja IRL-ile suurannetajana. Tema on nõukogus kaubandus-tööstuskoja esindajana.

Tööandjate keskliidu esindajana kuulub EE nõukokku kunagine tekstiiliettevõtja Meelis Virkebau. Temast räägitakse aga kui tulevasest riiklikust lepitajast, kes võtaks ametipositsiooni üle Henn Pärnalt. See võib aga mõjutada ka Virkebau jäämist või lahkumist Eesti Energiast.

Eeldatavasti ainukesed, keda Eesti Energiast lahkumine või tagasikutsumine kuidagi ei ähvarda, on endine Narva Elektrijaamade juht ja Kiviõli keemiatööstuse asejuht Ants Pauls (kuulub samuti "õigesse" ehk koalitsioonierakonda IRL-i), kes on nõukogu liige alates 2015 ning sotside poolt nimetatud ning endine minister Urve Palo nõunik Danel Tuusis.