"Meil on Deluxe-klassi kajut ja tualett paistis peale väljasõitu välja selline," ütles üks reisija Iltalehtile ja saatis sellest ka pildi.

Tallinki kommunikatsioonidirektor Marika Nöjd pidi jälle tõdema, et pühapäevaõhtusel kruiisil on laeval tualettidega probleeme. Firma esindaja sõnul märgati probleeme pühapäeva hommikul ja kuigi enamik vigu sai kõrvaldatud, jäid mõnes kajutis tualetid endiselt töökorda seadmata.

Nöjdi sõnul teostatakse nende parandustöid pühapäeva õhtu jooksul.

Reisijad on väidetavalt laevafirmaga kontaktis. Samuti on Nöjdi sõnul seni oma raha tagasi küsinud üllatavalt vähe reisijaid.

Kasulik kirjutas juba reedel, et noor soomlanna läks neljapäeva õhtul koos perega Helsingist Tallink Silja reisilaevaga Silja Europa Tallinna-kruiisile. Peagi pärast laevale jõudmist teatati, et tualetid ei tööta.

Olime söömas, kui teadet kuulsime. See oli ainus kord, kui laeval tualettide mittetöötamisest teatati,“ rääkis naine Iltalehtile.

Laev alustas teed Tallinna suunas kell pool seitse ja inimesed oletasid, et tualetiprobleem on lahendatud. Tund enne rootsi lauas einestamise aja lõppu sulges laeva personal veinikraanid.

„Inimesed ärritusid sellest nii palju, et kraanid tuli uuesti avada. Laeva personal mõtles ilmselt veini joomist piirata, sest tualetid ei töötanud,“ arvas naine.

Soomlanna käis vaatamas lauljate esinemist ning vähemalt need üldkasutatavad tualetid, kus naine käis, õhtu jooksul töötasid.

Probleemid jätkusid aga hiljem kajutis.