Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm rääkis pidulikul ristimistseremoonial, et 2016. aasta on merekultuuriaasta, ja mis saab olla veel sümboolsem lõpetama merekultuuriaastat, kui uue laeva tulek. „Leiger on esimene uus alus meie tütarettevõtte laevastikust. Laev valmis Türgi laevatehases Sefine. Oleme teda pikalt oodanud ja lõpuks on ta siin Teie ees,“ sõnas Kalm.

Ristimistseremoonial osalenud majandus- ja taristuminister Kadri Simson märkis oma kõnes, et Leigeri saabumist on oodatud kaua ning tundub, et laeva liinile jõudmine on kasvatanud ka eestlaste merendushuvi, sest jälgiti ju tuhandetes kodudes interaktiivse kaardi pealt, kaugel uus parvlaev on oma teekonnal. „Olen kindel, et Leiger muudab hiidlaste ja Hiiumaad külastavate inimeste sõidud senisest mugavamaks ning meeldivamaks,“ lisas Simson.

Minister Urve Palo ütles, et tegu on ajaloolise sündmusega, kus Eesti riigiettevõte saab neli uut parvlaeva. "Praegu me näeme laeva esimest tööpäeva, aga laeva viimast tööpäeva? Mina olen praegu 44-aastane ning laeva eluajaks peetakse 30 aastat või isegi rohkem. Siis ma olen juba..kes seda jõuab arvutada," sõnas ta.

TS Laevad juhatuse esimees Kaido Padar tänas kõiki partnereid, ametnikke ja TS Laevad töötajaid, kes on nii laevaehitusse kui ka parvlaevaliikluse käivitamisse panustanud.

Leigri ristiema Hiiumaa muuseumi teadusdirektor Helgi Põllo rääkis laeva nimikangelasest Leigrist ja andis laevale kaasa oma soovid: “Saagu Su nimeks Leiger, too meile tuntust ja õnne. Hoia meie hiidlasi, meremehi ja kõiki, kes Sinuga seilavad!” lausus ristiema ning lõi pidulikult shampusepudeli vastu laeva.