Tele2 tegevjuht Argo Virkebau ütles Starmani ostu kommenteerides ERRi portaalile, et Eesti ärimehed tegid geniaalse tehingu, teenides kasumit osaluse müügist, mis ei kuulunud isegi neile.

"Tele2 äri see ühinemine ei mõjuta, kuna uusi tehnoloogilisi lahendusi selle tehinguga Eesti turule ei teki. Võrkude arv kahe firma ühinemise tõttu pigem väheneb, mis teeb turul konkureerimise lihtsamaks. Samuti väheneb Eesti tarbija jaoks valik näiteks mobiilside interneti teenusepakkujate osas," lausus ta.

Virkebau sõnul on Euroopas konkurentsiamet samal põhjusel väga palju ühinemisi tagasi lükanud, sest kui turul on vähem tegijaid, siis tarbija valikuvõimalus kahaneb ja tekib võimalus varjatud hinnatõusuks.

"Oligopoolne turg ja sellisel tasemel konsolideerumine, kus erinevad teenused koonduvad ühe pakkuja alla, on seetõttu üldiselt kliendi jaoks pigem kahjulik. Ühinenud firma hakkab kindlasti otsima võimalusi kulude vähendamiseks, et ostuhind tagasi teenida," prognoosis Tele2 tegevjuht.

Konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna juhataja Svetlana Ljutova ütles, et Elisa ja Starmani koondumise teade esitati ametile reedel ning nüüd alustatakse menetlust. Selleks on aega 30 päeva, kuid probleemide ilmnemisel võidakse seda aega veel neljaks kuuks pikendada.