Norskamise põhjuseks võib olla nii hingamisteede ummistumine, kudede lõtvumine kui alkohol või tavapärasest suuremad mandlid.

Norskamine on enamat kui lihtsalt tüütu ebamugavus. Lisaks sellele, et see põhjustab norskajaga koos magavale inimesele ebameeldivusi, võib norskamisest saada ka uneapnoe või mõni teine unega seotud häire.

Kuus nippi, kuidas aidata endal või oma partneril norskamisega võidelda:

Tegele oma kinnise ninaga

Käsimüügiravimitest võib olla palju kasu kinnise nina leevendamisel ja hingamisteede vabastamisel. Abi võib olla ka soolalahuse pihustamisest või näiteks auru sisse hingamisest, et hingamisteed avada.

Tõsta pea kõrgemale

Poodides müüakse spetsiaalseid patju, millega saad oma lõuga tõsta, et hoida keelt kurku blokeerimast magamise ajal. Kõik kiilukujulised padjad töötavad selleks otstarbeks hästi.

Maga küljel

Selili magamine on norskamiseks kõige soodsam. Et takistada end küljelt tagasi selili vajumast, võid selja vastu lükata näiteks padja.

Väldi alkoholi nelja tunni jooksul enne magamaminekut

Alkohol lõdvendab su hingamisteede lihaseid, mis takistab õhu liikumist, nii et mine magama kainena.

Loobu suitsetamisest

Tubakas ärritab kurgumembraane, mis on samuti norskamiseks soodne keskkond. Loobu sellest.

Kaota üleliigne kaal

Kaela ümber olev rasvakiht avaldab ülemistele hingamisteedele survet, mis takistab õhu liikumist. Ka uneapnoet seostatakse kindla kaelaümbermõõduga: üle 43 sentimeetri meeste puhul ja 40 sentimeetrit naiste puhul.